Over ons

Ik fok volgens de fokvoorwaarden  van de Havanezer Club Nederland en uiteraard voldoen alle honden aan de normen die de HCN stelt aan de ouderdieren. Dit houdt in dat ze jaarlijks een ogentest ondergaan en een Patella-test krijgen rond de leeftijd van ongeveer 1 jaar. Maar buiten al de eisen van de club is er, naar mijn idee, ook een eigen verantwoordelijkheid. Gezondheid van de ouderdieren gaat voor mij verder als de ogen- en Patellatest. Gezondheid en karakter zijn dan ook mijn belangrijkste uitgangspunten voor het kiezen van de juiste combinaties. 

Mijn puppen groeien vanzelfsprekend op in huiselijke kring en worden goed gesocialiseerd. Uiteraard worden de puppen geënt en ontwormd, krijgen ze een stamboom én het HCN-certificaat mee. Tevens krijgt iedere pup een DNA-profiel en worden ze gechipt.

Als de pup hier het ouderlijk nest gaat verlaten dan krijgt ie een “koffertje” mee met allerlei leuke en nuttige dingen. In het koffertje zit het geurkleedje, het luchtje waar ie zo aan gewend is, krijgt ie o.a. een zak voer mee, speeltjes, het dierenpaspoort, registratiebewijs en een boekwerk met allerlei info over de “do’s and don’t” op puppygebied. Ik werk met een koopovereenkomst waarin het belang van de pup centraal staat.

Het is voor mij belangrijk om de pup een goed thuis te geven. Ik zoek daarom ook met zorg een eigenaar uit waarin ik het vertrouwen heb dat ze een goede band kunnen opbouwen met hun havanezer. De pupkoper krijgt van mij alle begeleiding die nodig is en kan, ook nadat de pup mee naar huis is genomen, altijd bij mij terecht met vragen.

Als er een nestje puppen is geboren, is er de eerste drie weken algehele rust bij ons in huis. Dit is om het moedertje en haar kleintjes alle gelegenheid te geven om een goede start te maken. In deze drie weken stuur ik met regelmaat foto’s en filmpjes naar de toekomstig eigenaren zodat zij alles kunnen volgen over het verloop en de groei van de puppen. Na deze rustperiode is iedereen van harte welkom om de pupjes  en het moedertje te komen bewonderen.

Als de puppen oud genoeg zijn en het weer laat het toe, dan mogen ze elke dag een poos spelen in de tuin. Dit vinden ze geweldig en ze kunnen naar hartelust rennen en ravotten. En zijn van allerlei klimdingetjes en genoeg speelgoed om ze uit te dagen. En de zandbak is altijd groot favoriet.  Onze tuin is volledig omheind zodat hun veiligheid is gegarandeerd.

De havanezer is een aanhankelijk, vrolijk en zachtaardige hond met een geweldig karakter. Door zijn buitengewone intelligentie is dit ras makkelijk op te voeden. Wil je meer informatie? Neem gerust contact op.